Straf hé, zelf gemaakt met Lush!

Op vrijdag 26 april organiseerde Lush in Gent zijn allereerste workshops en ik kon er nog op tijd bij zijn, dankzij de blogpost van Zolea! Eerder die dag kon je in de Langemunt al langskomen om Space Girl en Think Pink bruisballen te maken. Voor de workshop om 16u30 kon ik nog een plaatsje bemachtigen, want dan gingen we het  gezichtsmasker Catastrophe Cosmetic maken!

We verzamelden meteen rond de grote houten tafel in de Lush-winkel, waar alle verse ingrediënten klaar stonden. Helaas was er niet voor iedereen materiaal voorzien, dus het masker heb ik niet zelf kunnen maken. Het was wel leuk om te zien hoe eenvoudig het eigenlijk is: verse bosbessen pletten en toevoegen aan het mengsel van kalaminepoeder, talkpoeder en essentiële oliën, even kneden en klaar!

IMG_3366

Mijn ‘zelf gemaakt’ gezichtsmasker en duidelijk zelf geplakt etiket 😉

IMG_3368

IMG_3369

Ik heb Catastrophe Cosmetic meteen getest en mijn huid voelt heel schoon en zacht aan. En ik ben dol op de snoepjesgeur!

Eigenlijk was het dus de bedoeling om enkel het masker te maken, maar omdat er nog ingrediënten van de vorige workshops over waren, hebben we ook onze eigen bruisballen kunnen maken. De ingrediënten (natriumbicarbonaat, citroenzuur en essentiële olie) waren al gemengd tijdens de workshops, dus wij moesten enkel nog de plastic mallen vullen met het mengsel en goed tegen elkaar aandrukken. Na 24 uur mogen de bruisballen uit de mal en ze blijven tot 2 jaar goed. Ik heb wel zo’n vermoeden dat ze bij mij niet zo lang zullen blijven liggen, haha!

Space Girl is heel girly met glittertjes en Think Pink is een frisse bruisbal, versierd met eetbare bloemetjes (die kan je natuurlijk niet meer eten nadat je ze in de bruisbal hebt gestopt, jammer!).

IMG_3371

Space Girl veilig dichtgeplakt, in de mal

IMG_3373

Think Pink 

Ik vind de workshops bij Lush een heel goed concept, het is leuk om live mee te maken hoe de verse producten gemaakt worden. Hopelijk komt er nog een workshop tijdens de Gentse Feesten, want ik ben fan!

Zijn jullie naar een workshop van Lush gegaan?

With love,

Katia

10 gedachtes over “Straf hé, zelf gemaakt met Lush!

  1. Ik heb jammer genoeg niet kunnen deelnemen aan dit event, oo kal was ik hiervan -ruim op voorhand- op de hoogte. Ze zeiden dat ze de zaterdag gingen mee verder doen, maar bleek toch vervangen te zijn door een dansje in de winkel. Ze zeiden wel dat ze in de toekomst nogmaals zo’n dingen gingen organiseren. Maar ik vroeg mij dus af, moest je hier iets voor betalen of kreeg je dit allemaal gratis? Wel leuk om dat allemaal live te zien.

    • Oei, dat is wel jammer zeg. Ik had ook de indruk dat het allemaal niet zo goed georganiseerd was, maar het was natuurlijk ook de eerste keer dat ze het deden. Voor de workshop heb ik niets moeten betalen, dat was wel mooi meegenomen 😉 En ja, het is echt leuk om eens mee te maken, hopelijk kan je er volgende keer wel bij zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s