Belgium’s First Vegan Summer Fest

Wie me volgt op Twitter, had het waarschijnlijk al gelezen: zondag 23 augustus ging ik naar het eerste veganistische festival van België (yay!). Ik ben al meer dan tien jaar vegetariër, maar de laatste tijd raak ik ook meer geïnteresseerd in veganisme. Een goede reden om het Vegan Summer Fest te bezoeken, dacht ik zo. 

Vegan Summer Fest

Het Vegan Summer Fest werd georganiseerd in KERK, Gentbrugge. KERK is een ontmoetingsplek in voormalige fabrieksgebouwen waar vzw’s, creatieve ondernemingen, enz. onderdak krijgen. Er worden regelmatig exposities en workshops georganiseerd. Leuk dat BE Vegan deze locatie uitgekozen heeft, het past ook echt bij het festival! 

Wat viel er dan allemaal te beleven op het festival? Je kon er (uiteraard) veganistisch eten proeven aan de foodtrucks (oa Loving Hut Express, The Vexican, FLOCKfoods), er werden demo’s gegeven (bv. hoe je een lekker veganistisch ontbijtje maakt, of wat je met aquafaba -that is kikkererwtenvocht, inderdaad-  kan doen) en je kon ook leuke vegan-proof spulletjes kopen. 

Loving Hut Express

Toen mijn vriend en ik op het festival arriveerden rond 14u30 was het al héél druk, het was lang aanschuiven aan de foodtrucks en er waren veel gerechten volledig uitverkocht. Ik had graag een quesadilla van The Vexican gegeten, of een vegan kebab van Just Like Your Mom, maar dat was allemaal weg 😦 Het festival duurde nog tot 21u, dus ik denk dat de organisatoren zo’n grote opkomst niet hadden verwacht. Pech voor de mensen die pas ’s avonds toekwamen en nog een hapje wilden eten… Bij Bar Italiano hebben we gelukkig nog een bolletje vegan mokka-ijs kunnen bemachtigen. Vegan ijs smaakt toch anders dan ‘gewoon’ ijs, maar ik vond het verrassend lekker. 

The Vexican

Just Like Your Mom Catering

Als je genoeg had van al dat aanschuiven, kon je ook even uitrusten op het ‘Kerkhof’, de tuin op het KERK terrein. Je kon er in een hangmat of ligzetel liggen, petanquen of gewoon chillen…

Kerkhof

Kerkhof 3

 Er werd buiten ook nog een leuk project getoond: de stadsserre. Het is eigenlijk een oude zeecontainer die omgetoverd wordt tot serre, heel praktisch want zo kan je ook in het midden van de stad groenten en fruit kweken! De container is ingedeeld in verschillende niveau’s, dat werkt ook nog eens plaatsbesparend. Alleen lijkt tuinieren op trapjes me toch niet zo handig… 

De Stadsserre

Het festival was gelukkig niet alleen buiten te doen (in de late namiddag begon het te regenen), je kon ook in 1 van de fabrieksgebouwen binnengaan en daar waren er nog meer foodstalls en shops te vinden. Bij de Loving Hut Veganerie was ik wel nog op tijd om iets te bestellen en daar heb ik een heerlijke Veafood combo gegeten, met als dessert de taarten combo. Ik krijg er meteen weer zin in! 

The Loving Hut Vegan

Loving Hut Veafood

Veafood combo 

Loving Hut Cake Combo

Combo van taartjes in 4 smaken: aardbei, chocolade met pinda (mijn favoriet!), ananas en framboos 

Op het Vegan Summer Fest kon je niet enkel eten, er waren ook een paar leuke winkels met een stand, zoals Lush

Lush

Bij GoVeg kon je mooie handtassen vinden, leuke T-shirts en make-up van Beauty Without Cruelty (BWC)

BWC

Je kon ook allerlei boeken over veganisme en gezondheid in het algemeen kopen. Ik heb er geen gekocht, maar dit lijkt me wel interessant als ik me er eens wil in verdiepen. Hebben jullie soms suggesties? Welke boeken raden jullie aan voor een beginner in veganisme? 

Bite Back Books

Veganistische chocolade mocht natuurlijk ook niet ontbreken op het festival! Er was een mooie keuze bij Happy Herbi

Happy Herbi

en bij Confiserie Jonas 

Confiserie Jonas

Er waren ook heel veel T-shirts met slogans te zien, maar deze vond ik toch de origineelste! 

Hail Seitan

Hail Seitan

Kortom, het eerste Belgische Vegan Summer Fest was een gezellig festivalletje met een leuke sfeer en veel volk. Aan de catering kon er wel nog wat verbeterd worden (we want more!), maar dat zal volgend jaar zeker geen probleem zijn 🙂 

Is dit festival ook iets voor jullie?

With love,

Katia x 

 

2 gedachtes over “Belgium’s First Vegan Summer Fest

  1. Fijn verslag! 🙂
    Qua boeken: als je echt een boek rond vegan voedingsinfo wilt, dan is Vegan For Life (die toevallig ook op de foto staat) een hele goede. Vegan For Her is ook een fijn boek, speciaal gericht naar vrouwen en er staan achteraan een aantal goede recepten in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s