Fair Festival

Zaterdag 5 september ging ik naar de laatste editie van het Fair Festival. Een gratis festival met groene producten, vegetarische gerechten, workshops, lezingen en véél sfeer.

Fair-festival-header2

DOK Gent was zaterdag de place to be. De verlaten Oude Gentse Dokken worden regelmatig omgetoverd tot terras, filmhuis, sportterrein, concertplaats en was nu dus ook een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in ecologisch, biologisch en duurzaam leven.

Drinks

Zoals je kan zien: er was veel gezelligheid op het Fair Festival. Je kon er terecht voor een muziekje, drankje, babbeltje, en nog veel meer natuurlijk!  

Er was namelijk ook een fair market waar 85 standhouders hun eerlijke producten verkochten. 

Fair Festival market

Groene Straat

In de gezellige caravan van Elmac kon je bv. kennismaken met bamboeproducten (bekers, kommetjes,…) en ecologische schoonmaakmiddelen. 

Market stalls

Bij Pimpels was er doorlopend een workshop waar je een oud voorwerp kon upcyclen. Ook leuk voor kinderen! 

Aankleding market

Oxfam Wereldwinkel

Het groene busje van Oxfam Wereldwinkel kòn je gewoon niet negeren (die kleur!), en zeker niet met al die heerlijke producten!

Oxfam producten

De chocolade van Tony’s Chocolonely zag ik natuurlijk meteen liggen (guilty). Ik kocht de limited edition smaken sinaasappel & rozemarijn en melk coffee crunch. Benieuwd hoe lang ze gaan overleven… 

Cîme bij Lanouk

Aan de stand van Lanouk spotte ik de proefdiervrije producten van Cîme. Daar kreeg ik ook een staaltje mee van de Daisy Delight day & night cream. Die wilde ik al langer eens proberen, ik ben benieuwd! 

Ohne

Ook Ohne (de eerste Gentse verpakkingsarme winkel waar ik vorige keer al over schreef) was vertegenwoordigd op het Fair Festival. Hier heb ik nog een voorraadje notengranola gekocht, want die is érg yum. 

Van al dat shoppen, krijg je natuurlijk ook honger. Op het Fair Festival kon je voor de kleine (en grote) honger terecht bij enkele foodtrucks, zoals bij La vie est belle (vegetarische burgers), The Loving Hut (healthy vegan fast food) en Foodstorms (plant-based fine dining).

La vie est belleBurgers bij La vie est belle

Le van rouge

Ik was wel benieuwd naar de Loumiburger van Le van rouge, want volgens het bordje zou die haloumi (= gegrilde kaas), gegrilde groenten, verse salade en een zelfgemaakt sausje bevatten. 

Loumiburger

Viel dat even tegen! Ik kreeg een klein wit broodje met gegrilde kaas, gedroogde uien en harde stukken ijsbergsla 😦  Niet wat ik verwacht had, dus. 

Tiramisu The Loving Hut

Gelukkig heeft de tiramisu van The Loving Hut met sojaslagroom veel goed gemaakt. Ik wist niet dat veganistische tiramisu zo lekker kon zijn! Heeft iemand van jullie soms een goed recept om dit zelf te maken? Ik denk niet dat ik de kookkunsten van The Loving Hut zou kunnen evenaren, maar ik wil het wel eens proberen 🙂 

Seats

En wat vinden jullie trouwens van deze originele zitjes? Ze zaten echt comfortabel en door het ‘afdakje’ was je ook een beetje beschut tegen de regen (dat was wel nodig). Voor de handige Harry’s (of Henriëtta’s) onder jullie, misschien een leuk idee om zelf te maken? 

Dit was natuurlijk niet alles, er viel nog meer te beleven, proeven, zien, horen… maar dan had je er zelf bij moeten zijn! Spijtig genoeg komt er geen vierde editie volgend jaar, maar misschien komt er wel weer een nieuw initiatief in de plaats?

Wat vinden jullie van een initiatief als het Fair Festival? 

With love,

Katia x 

4 gedachtes over “Fair Festival

  1. Oh Katia, zo leuk om jou in Blogland tegen te komen! Ik ga je meteen volgen! 🙂 En aaargh, ik ben niet dichterbij het busje van Oxfam gegaan, omdat ik hun producten toch al ken. Maar had ik geweten dat ze Tony chocolade mee hadden…! Wat een gemiste kans, zeg!

    • Hey Kelly, ja leuk he dat we elkaar hier ook tegenkomen! 😀 Ik had eigenlijk niet meteen verwacht om de Tony’s chocolade bij Oxfam te vinden… Misschien hebben ze die nu ook in de winkel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s